Váltás téli oldalnézetre


Kapcsolatfelvétel:

E-mail: info@gleccserles.hu
Telefon: +36 20 253 0657
A ház száma: +43 3687 21082

Gletscherblick
A-8972 Ramsau am Dachstein
Schildlehen 73.Store13 webshop

Sírégiók

Panziónk kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően vendégeink több sírégió közül választhatnak itt tartózkodásuk ideje alatt.

RAMSAU AM DACHSTEIN


Kattints a térképre, új ablakban nagyban nyílik!


SÍINFÓ
Pályák száma: 25 km, 14 km kék, 10 km piros, 1 km fekete
Liftek száma: 12, 1 ülős, 11 húzós

A panziótól pár száz méterre lévő Ramsau am Dachstein síterep földrajzi adottságának köszönhetően rendkívül hóbiztos, ugyanakkor a napsütéses órák száma is igen magas - nem véletlenül nevezik Ausztria egyik legnaposabb sírégiójának. A Rittisberg széleskörű szolgáltatásai (carving pályák, gyerekeknek mesevilág, túrasí, sífutás, hótalpas túra, kivilágított szánkópálya) minden korosztálynak és a különböző tudásszinttel rendelkezőknek egyaránt változatos időtöltést kínál.

Kalis élményvilág: Steiermark legnagyobb élményvilágában Kali a ramsaui krokodil kíséri végig a legkisebbeket az első lépésektől a biztos léctartásig. A picik 7 különböző pályán játékosan ismerkedhetnek meg a síelés világával.

Éjszakai szánkózás: heti 3x (kedd, szerda, péntek) 19:00-22:00 között a Rittisbergen egy 3,5 km hosszú szánkópálya áll a vendégek rendelkezésére.

DACHSTEIN-GLECCSER


Kattints a térképre, új ablakban nagyban nyílik!


SÍINFÓ
Pályák száma: 5 km, 1 km fekete, 4 km piros
Liftek száma: 5, 1 kabinos, 1 ülős, 3 húzós

A hazánkhoz legközelebb eső osztrák gleccser optimális időjárási viszonyok mellett szinte egész évben síelhető. A nyáron útra kelőknek azért mindenképp azt javasoljuk, hogy utazás előtt tájékozódjanak az aktuális hóviszonyokról, illetve az üzemben lévő pályákról, liftekről. Noha a kijelölt pályák száma nem túl nagy, a gleccser a lesiklás mellett számtalan időtöltést (túrasí, sífutás, freeride) kínál. A turisztikai attrakcióknak (Skywalk kilátó, Függőhíd, Lépcső a semmibe) köszönhetően nem mindennapi módon tapasztalhatjuk meg a szabadság érzését. A Dachstein gleccser látványosságai közül talán a legtöbb embernek a Jégbarlang jut eszébe, melyet mindenképp érdemes egyszer felkeresni.

DACHSTEIN-TAUERN (SCHLADMING)


Kattints a térképre, új ablakban nagyban nyílik!


SÍINFÓ
Pályák száma: 123 km, 46,1 km kék, 68,3 km piros, 8,3 km fekete
Liftek száma: 44, 9 kabinos, 21 ülős, 14 húzós

A Ski Amadé részét képező Dachstein Tauern 8 sírégióból áll, melynek gerincét a 4 hegyet (Hauser-Kaibling, Planai, Hochwurzen, Reiteralm) összekötő sí-hinta alkotja. A 4 hegy 123 km-nyi pályarendszerrel, 44 modern sílifttel, valamint 56 hüttével vár minden korosztályt. Hosszú, széles, tökéletesen karban tartott pályák, nagy hatékonyságú hóágyúk, modern síliftek, hatalmas alapterületű parkolók, valamint a freestyle-osok által kedvelt funpark fokozza az idelátogatók komfort érzetét.

Hauser-Kaibling a sí-hinta tökéletes kiindulópontja lehet, hiszen ez fekszik a legkeletebbre. A 4 hegy közül ez a legmagasabb, mindenképp érdemes felmenni a csúcsra (2015 m) és megcsodálni az álomszerű sípályákat, valamint az Enns völgy gyönyörű panorámáját. Korszerű felvonók, tökéletesen karban tartott széles pályák, XXL funslope pálya, valamint minden igényt kielégítő Hütte-k jellemzik a hegyet. Újdonság a 2021/2022-es évben a völgyállomásnál található Wollis Kids Park, amely játékos könnyedséggel segíti az apróságok, kezdők első csúszásait.

Planai 2013-ban került a nemzetközi sportvilág fókuszába, ugyanis ekkor rendezték itt az első FIS világkupa futamot, mely azóta is óriási népszerűségnek örvend. A 4,6 km hosszú pálya a csúcsról egészen a völgyig tart, melyen az amatőr sportolók is előszeretettel tesztelik tudásukat. A szórakozásra vágyók a kezdőtől a haladó szintig a 660 m hosszú funslope pályán mókázhatnak, míg a freestyle-osokat a minden tudásszintnek megfelelő elemekkel felszerelt Superpark várja, a legkisebbeket a Hopsi Winterland várja.

Hochwurzen családbarát szolgáltatásaival, széles pályáival, illetve Funslope pályával vár minden korosztályt. Itt éjszaka sem áll meg az élet! 7 km hosszú, kivilágított szánkópálya, valamint 3 km hosszú, kivilágított sípálya várja azokat, akik éreznek magukban esti mozgáshoz is erőt.

Reiteralm a nemzetközi versenymezőny körében a legnépszerűbb edzőközpont! Népszerűsége nem véletlen, a mindig nagyszerűen karbantartott széles pályák mellett az infrastruktúrája is meglehetősen fejlett. Például ez egyetlen olyan sírégió a környéken, ahol 2 db nagy teljesítményű, 8 személyes ülős felvonó gondoskodik a kényelemről. A Silver Jet felvonó Steiermark legnagyobb teljesítményű felvonója, ami már 08:15-tól üzemel. Másik nagy előnye, hogy a pályák 100%-a hóágyúzható!

Légy képben a Ski Amadé Guide applikációval

Az ingyenes applikáció használatával rengeteg információhoz juthatsz és könnyen eligazodhatsz a pályán. A helymeghatározó segítségével jelöli az aktuális tartózkodási helyed, így látod a közeledben lévő lifteket, hüttéket. Az applikáció naprakészen mutatja az üzemben lévő lifteket, pályákat, az aktuális időjárást, hóviszonyokat, de képes nyomon követni a megtett utadat, így könnyedén naplót is készíthetsz síélményeidről.